FC2ブログ

スポンサーサイト 

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

[--/--/-- --:--] スポンサー広告 | トラックバック(-) | コメント(-)

Damernas detektivbyrå 

Alexander MacCall Smith作のDamernas detektivbyrå と言う本をスウェーデン語で読みました(Amazonで検索してみましたが、日本語にはなっていないようです)。Botswana初の女性探偵Mma Ramotsweがアフリカの大地を舞台に事件を解決していきます。
今人気のダヴィンチコードのように、スピードのある探偵物ではないのですが、登場人物や周りの環境の描き方がとてもよくて、ゆったりとしたアフリカの時間の流れを感じられる、ストレス解消にぴったりの本です。
Mma Ramotsweはアフリカのミス メープル、なんて言われたりもしているようですが、確かにそういう感じはしなくもないかな。
私は今、2冊目のGiraffens tårar を読んでいますが、残りのシリーズも全部読みたいな、と思っています。

本当は原語である英語で読むのが一番なんですが、たまたま二ルスの妹にもらったのがスウェーデン語だったので、スウェーデン語で読んでいます。
割と読みやすいと思うので、スウェーデン語の練習に読みたい方にもおすすめかな。

Jag har läst Damernas detektivbyrå av Alexander MacCall Smith.
Huvudpersonen Botswanas första kvinnliga detektiv Mma Ramotswe som löser många problem. Hon beskrivs som "Botswanas Miss Maple" och det kan jag hålla med om.

Allting känns gå långsamt, men inte ett tråkigt sätt, utan ett så behagligt tempot. Författaren beskriver om personerna och om Afrika med ett värmt sätt som man känner hans kärlek till landet och dess folk. Det kanske inte är någon spännande deckare, men väldigt trevlig bok, tyckte jag.
Nu har jag börjat läsa fortsättningen Giraffens tårar, och kommer säkert att läsa andra böcker om Mma Ramotswe. Det är en väldigt mysig bok att läsa på sommarkvällarna. Rekommenderas!


[2006/08/04 16:16] おすすめ♪ | TB(0) | Comment(3)

Jag tycker också mycket om Alexander McCall Smiths böcker. För det är just precis som du skriver, tempot är lågt men trots det händer det saker och så känns det så väldigt kärleksfullt skrivet.

Jag fick boken i födelsedagspresent i februari och tyckte mycket om den därför köpte jag en annan bok av honom som semesterbok - Filosofiska söndagsklubben. Den handlar om Isabelle, en etikprofessor i Edinburgh. Gillade den också. Samma behagliga tempo och ton i boken. Den är utlånad just nu, men du kan få läsa den när jag får den tillbaka om du vill.

承認待ちコメント

このコメントは管理者の承認待ちです
[2006/08/09 20:54] - [ 編集 Redigera ]

コメントの投稿 L?mna ett kommentar

管理者にだけ表示を許可する Visa kommentaren endast f?r bloggens ?gare

トラックバック

この記事のトラックバックURL
http://findus.blog33.fc2.com/tb.php/96-88e0b54e


上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。